Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Goreng Salut Wijen

Krokant gefrituurde tijgergarnalen met sesamzaadjes

Udang Goreng Salut Wijen | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. witte sesamzaadjes
- 100 gr. bloem
- 12 grote tijgergarnalen
- 2 eieren
- olie

Marinade:

- 2 theelepels geraspte knoflook
- 2 theelepels geraspte djahe
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sambal lampung
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel zwarte peper

Saus:

- 2 gedroogde pepers
- 1 eetlepel bawang goreng
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper

Bereiding:

Maal voor de saus de bawang goreng en de gedroogde pepers fijn en meng alle sausingrediënten goed door elkaar, houd de saus apart. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de garnalen hier een half uur in marineren. Kluts de eieren en roer er de bloem door tot je een glad beslag hebt, houd een beetje bloem over. Haal de garnalen door het beslag, dan door bloem en rol ze daarna door de sesamzaadjes. Plaats de garnalen 15 min. in de koelkast en frituur ze in matig hete olie mooi bruin. Laat de garnalen uitlekken en serveer ze met de saus.

Udang Goreng Salut Wijen