Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketan Hitam Saus Gula Merah

Zwarte kleefrijst met suikersiroop en ijs


Ingrediënten:

- 300 gr. ketan hitam
- 150 gr. geroosterde pinda's
- 3 dl. dikke santen
- 6 bolletjes vanille-ijs
- 1 theelepel zout

Saus:

- 200 gr. gula merah
- 1 dl. water

Bereiding:

Was de ketan, laat het een nacht weken en laat het goed uitlekken. Hak de gula merah in stukjes. Breng het water samen met de gula merah aan de kook en kook de saus in tot de gewenste dikte. Laat het afkoelen. Doe de ketan samen met de santen en het zout in een pan en laat het koken totdat de santen is opgenomen. Haal de ketan uit de pan en stoom het verder gaar. Druk drie eetlepels ketan in een kookring, schenk de saus er over en haal de ring weg. Leg een bolletje ijs op de ketan. Hak de pinda's fijn en strooi het over het ijs.

Ketan Hitam Saus Gula Merah