Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Lemper Bungkus Telor

Rolletjes kleefrijst met gehakt gerold in een omelet


IngrediŽnten:

- 250 gr. ketan
- 1,5 dl. santen
- 1 daun pandan
- zout

Omelet:

- 1 dl. water
- 3 eieren
- 2 eetlepels bloem
- zout

Vulling:

- 200 gr. rundergehakt
- 1,5 dl. santen
- 1 serehstengel
- 1 lente-ui
- 2 daun salam
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 kemirienoot
- halve theelepel ketumbar
- suiker
- zout

Bereiding:

Week de ketan een nacht in water en laat het uitlekken. Breng de santen met de daun pandan en het zout aan de kook en laat het 10 min. op klein vuur staan. Voeg de ketan toe en laat het stoven totdat de santen volledig is opgenomen. Stoom de ketan verder gaar in de stomer.

Kneus de serehstengel en snijd de lente-ui in dunne ringen. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de daun salam tot het begint te geuren. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het van kleur verandert. Voeg de lente-ui en de santen toe en breng het geheel aan de kook.

Kluts de eieren met het zout, water en de bloem tot een beslag en bak er kleine, dunne omeletten van. Neem 2 eetlepels ketan en leg dit in het midden op een omelet. Druk de ketan plat, verdeel er een eetlepel vulling over en rol de omelet op. Snijd een klein stukje van de zijkanten af zodat je mooie rechte rolletjes krijgt. Snijd de rolletjes eventueel een paar keer door en serveer meteen.

Lemper Bungkus Telor
Download het recept
Moment geduld!