Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Swiwi Sambal Bawang

Gefrituurde kippenvleugels bedekt met een hete sambal


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenvleugels
- 20 gr. gula merah
- 50 ml. water
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel asemwater
- daun kemangi
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak

Bereiding:

Rasp de knoflook en wrijf de vleugels hiermee in en wat zout en laat het een uur intrekken. Verhit ruim olie en frituur de vleugels gaar en mooi bruin. Snijd de lomboks, rawits, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg het asemwater en de gula merah toe en bak dit goed door. Voeg het water en de kip toe en schep het goed door tot het water is verdampt en de vleugels volledig bedekt zijn met de kruiden. Strooi de daun kemangi over het gerecht.

Swiwi Sambal Bawang