Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Belanda

Luchtige oranjecake

Kue Belanda | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 225 gr. patentbloem
- 180 gr. boter
- 150 gr. suiker
- 125 ml. santen
- 2 eieren
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel creme of tartar
- oranje kleurstof
- zout

Bereiding:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm van 20 cm. met bakpapier. Splits de eieren. Mix de eiwitten met de creme of tartar en wat zout flink stijf. Mix in een andere kom de boter met de suiker tot een romige massa en klop er de eidooiers één voor één door. Zeef de bloem en bakpoeder, voeg dit toe aan het botermengsel en mix het goed door elkaar. Mix daarna in twee keer de santen erdoor en voeg de kleurstof en vanille-extract toe. Spatel voorzichtig de eiwitten er door en giet het beslag in de springvorm. Bak de cake in 1 uur gaar en controleer met een satehstokje of de cake gaar is. Laat de cake in de vorm voor 15 min. afkoelen, stort het dan voorzichtig op een taartrooster en laat het volledig afkoelen.

Kue Belanda