Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kesebelasan Belanda

Zeer luchtige oranjecake

Kue Kesebelasan Belanda | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. patentbloem
- 100 gr. suiker
- 1 dl. santen
- 50 ml. olie
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel creme of tartar
- oranje kleurstof
- zout

Bereiding:

Zorg er voor dat alles op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de chiffonvorm (21 cm.) niet in. Splits de eieren. Mix santen, oranje kleurstof, eidooiers, 50 gr. suiker, olie en zout goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder en meng dit goed door het eimengsel. Mix de eiwitten flink stijf. Voeg de creme of tartar toe en als het eiwit helemaal stijf is 50 gr. suiker beetje bij beetje toevoegen. Doe een gedeelte van het eiwit bij het bloemmengsel en roer tot een egaal oranje deeg ontstaat. Daarna de rest van het eiwit toevoegen en voorzichtig spatelen zodat er een luchtig beslag ontstaat. Giet het beslag in de vorm en bak het in 55 min. gaar. Haal de vorm uit de oven, zet het op de kop en laat het zo volledig afkoelen.

Kue Kesebelasan Belanda