Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Babi Panggang Pessa

Geroosterd varkensvlees in zoete saus


IngrediŽnten:

- 500 gr. hamlappen
- 175 gr. suiker
- 250 ml. water
- 3 eetlepels ketjap
- 750 ml. tomatenketchup
- 1 theelepel djahe
- zout
- 1 a 2 theelepel(s) peper
- 3 uien
- 1 winterwortel

Bereiding:

Doe het varkensvlees in zijn geheel in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op ca. 200 graden. Het vlees moet net zo lang bakken totdat het donkerbruin is geworden en de bovenkant knapperig. Giet af en toe het vocht weg van het vlees, zodat het vlees drooggebakken wordt.

Neem een ruime pan en vul deze met het water en de ketchup. Laat deze bijna aan de kook komen en voeg dan de djahe, het zout, de peper en de suiker toe en blijf het geheel zo lang roeren totdat de suiker is gesmolten. Proef of de saus niet meer suikerig smaakt en voeg dan de ketjap toe. Laat dit geheel even 1 ŗ 2 min. koken en zet het dan van het vuur.

Bekijk het vlees en prik even met een vork er in om te zien of het vlees knapperig is geworden, als dit het geval is neem het uit de oven en leg het vlees op een snijplank. Snijd het vlees met een schuine hoek in dunne plakjes. Snijd de uien zeer fijn en bak deze in een beetje olie glazig. Voeg het vlees toe om mee te bakken en roer het geheel goed door. Voeg de saus toe aan het vlees en de uien. Roer dit goed door en laat het even zachtjes borrelen.

Neem de winterwortel en rasp deze in dunne fijne sliertjes. Voeg de wortelsliertjes toe aan de saus en het vlees. Laat het geheel even nog een paar minuten staan zodat de wortel goed warm is geworden.

Babi Panggang Pessa
Download het recept
Moment geduld!