Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Bali

Gebakken Balinese rijst met garnalen

Nasi Goreng Bali | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. gekookte, koude rijst
- 100 gr. garnalen
- 50 gr. witte kool
- 3 rode rawits
- 2 eieren
- 2 tomaten
- halve komkommer
- 5 eetlepels bawang goreng
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- halve theelepel trassi
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tomaten en komkommer in plakken en houd dit apart. Kluts de eieren, snijd de kool in dunne repen en snijd de rawits in ringen. Snijd de sjalotten, knoflook en lomboks fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de garnalen toe en bak ze mee tot ze van kleur veranderd zijn. Voeg de eieren toe en roer dit door totdat ze zijn gestold. Voeg de rijst, kool en de rawits toe en schep het goed door tot de kool beetgaar is. Schep de helft van de bawang goreng door de rijst. Serveer de nasi met ayam pelalah, strooi de rest van de bawang goreng er over en geef er de plakjes tomaat en komkommer bij.

Nasi Goreng Bali