Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kukus Kelapa Gula Merah

Gestoomde cake in drie lagen met kokos en palmsuiker


Ingrediënten:

- 130 gr. bloem
- 100 gr. suiker
- 60 gr. margarine
- 30 gr. melkpoeder
- 1 dl. gecondenseerde melk
- 30 ml. dikke santen
- 4 eieren
- 2 theelepels ovalett
- halve theelepel bakpoeder
- snufje zout

Suikersiroop:

- 75 gr. gula merah
- 25 ml. water

Topping:

- 100 gr. geraspte kokos
- 1 daun pandan
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Stoom de geraspte kokos met de daun pandan en een beetje zout voor ca. 15 min., laat het afkoelen. Breng voor de suikersiroop het water aan de kook en los de gula merah er in op, laat de siroop afkoelen. Smelt de margarine. Mix de eieren met de suiker, het zout en ovalett tot romig en licht van kleur. Zeef de bloem, het melkpoeder en het bakpoeder enkele keren en roer dit door het eimengsel. Roer beetje bij beetje de santen en de gesmolten margarine door het eimengsel en roer tot het goed is gemengd.

Neem 2/3 van het beslag en roer hier de suikersiroop door, laat het andere deel wit. Bekleed de bodem van een vuurvaste schaal, wat in de stomer past, met bakpapier. Vet de vorm in en schenk de helft van het bruine beslag op de bodem en stoom het in 20 min. gaar. Laat deze laag een beetje afkoelen en haal het uit de vorm. Herhaal deze stappen voor de andere twee lagen, let wel op het niveau van het water i.v.m. droogkoken. Leg een bruine laag op een schaal, bestrijk de bovenkant met gecondenseerde melk en leg er de witte laag op. Bestrijk de witte laag met gecondenseerde melk en leg daarop weer een bruine laag. Bestrooi de cake met de gestoomde kokos.

Kue Kukus Kelapa Gula Merah