Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lamang Jagung

Gestoomde kleefrijst met mais in bananenblad


Ingrediënten:

- 500 gr. ketan
- 4,5 dl. santen
- 1 blikje mais
- 1 theelepel zout
- bananenbladeren

Bereiding:

Was de ketan en laat het een nacht in water weken. Giet de ketan af en doe het in een vuurvaste schaal wat in de stomer past. Voeg santen, mais en zout toe en roer het goed door. Breng een stoompan aan de kook, doe de schaal in de stomer en stoom de ketan voor 30 min.

Was de bananenbladeren met heet water tot de bladeren zacht worden en niet gaan scheuren. Doe de nog warme ketan op een blad en rol het dicht tot een langwerpige cilinder. Gebruik zonodig nog een blad om het goed te verpakken. Maak de uiteinden vast met een cocktailprikker. Rooster de Lamang Jagung in de oven of op de barbecue tot de bladeren bruin worden. Snijd de rol in plakjes voor het serveren.

Lamang Jagung