Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Be Sampi Mesitsit
Daging Sapi Merica Hitam Dua
Dendeng Pedis
Gulai Kambing Tiga
Udang Nanas Tiga
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Goreng Kentang Peteh
Gefrituurde aardappel gestoofd in een pittige saus met petehbonen
Ingrediënten:
- 15 petehbonen
- 2 aardappelen
- 2 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- voldoende water
- olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 groene rawits
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de aardappels in blokjes en frituur ze goudbruin en gaar. Laat ze goed uitlekken. Maal de bumbu tot een pasta en bak dit in wat olie tot het begint te geuren. Voeg de gula djawa, daun salam, petehbonen en het water toe en stoof het geheel tot het water is verdampt. Breng het dan op smaak met de suiker en het zout en voeg de aardappelblokjes toe. Schep het geheel door en laat de smaken goed in de aardappelblokjes trekken.
Sambal Goreng Kentang Peteh