Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Hati Ampela Peteh

Kippenlevers en maagjes met aardappels en petehbonen


Ingrediënten:

- 5 kippenlevers
- 5 kippenmaagjes
- 15 petehbonen
- 5 gedroogde shiitakes
- 5 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 5 groene lomboks
- 4 daun djeruk purut
- 2 lente-uitjes
- 2 tomaten
- 2 aardappelen
- 1 ui
- 1 bouillonblokje
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel asempasta
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel zout
- olie

Bereiding:

Maak de levers en maagjes schoon en snijd ze in stukken. Snijd de aardappels in plakjes en frituur het in olie goudbruin en gaar, laat ze goed uitlekken. Week de shiitakes in heet water tot ze zacht zijn, pers er zoveel mogelijk water uit en snijd ze in repen. Snijd de ui in halve ringen en snijd de lomboks en de lente-uitjes over de lengte in repen. Snijd de sjalotten in ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.

Verhit wat olie en fruit de lomboks, ui, sjalotten, tomaten en daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de shiitakes, petehbonen, levers, maagjes, zout en wat water toe en stoof ze gaar. Laat het water verdampen. Verkruimel het bouillonblokje en meng dit met het water, asempasta en de suiker tot je een sausje hebt. Schep de aardappelen, lente-uitjes en het sausje door het gerecht en laat de smaken goed intrekken.

Sambal Goreng Hati Ampela Peteh