Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Jagung Manis Peteh

Gestoofde garnalen met mais en petehbonen


IngrediŽnten:

- 1 dl. water
- 10 tijgergarnalen
- 10 petehbonen
- 1 blikje mais
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 lente-ui
- 4 eetlepels ketjap manis
- bawang goreng
- suiker
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de sjalotten, lente-ui en lomboks in ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Fruit de sjalotten, lomboks en knoflook tot het gaat geuren. Voeg de garnalen en de petehbonen toe en bak het geheel tot de garnalen van kleur veranderen. Voeg het water, de mais en de ketjap toe en stoof de garnalen gaar. Breng het geheel op smaak met peper, zout en suiker. Strooi voor het opdienen de lente-ui en de bawang goreng over het gerecht.

Jagung Manis Peteh
Download het recept
Moment geduld!