Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Semar Mendem Ayam

Pakketjes gevuld met kleefrijst en kip


Ingrediënten:

- 250 gr. ketan
- 1,5 dl. santen
- 2 daun pandan
- 1 theelepel zout

Vulling:

- 250 gr. kippendijen
- 1,5 dl. santen
- 2 serehstengels
- 1 daun salam

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel asemwater
- zout

Omelet:

- 1,5 dl. water
- 4 eieren
- 2 eetlepels bloem
- zout

Bereiding:

Was de ketan goed, week het 1 uur in koud water en stoom het half gaar. Doe de ketan in een pan, roer de santen erdoor en kook de ketan met het zout en de daun pandan in 30 min. gaar.

Kneus de serehstengels. Kook de kip met de daun salam en de sereh in voldoende water gaar en rafel het vlees daarna met twee vorken uit elkaar. Houd dit apart. Snipper voor de bumbu de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit met het kippenvlees. Voeg de santen toe en stoof de kip totdat de santen is verdampt.

Roer de ingrediënten voor de omelet door elkaar en bak er dunne omeletten van. Leg op elke omelet een eetlepel ketan, druk het plat en leg daarop wat kippenvlees. Rol de omelet als een loempia op. Ga zo door totdat alles gebruikt is.

Semar Mendem Ayam