Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Ungkep Peteh

Gestoofde drumsticks in hete saus met petehbonen


Ingrediënten:

- 10 drumsticks
- 2,5 dl. water
- 30 daun kemangi
- 20 petehbonen
- 2 lente-uitjes
- 1 serehstengel
- 2 daun pandan
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 rode rawits
- 4 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- 3 kemirienoten
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snipper de rawits, knoflook, sjalotten en lomboks fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het gaat geuren. Hak de daun pandan, daun djeruk purut en de lente-uitjes grof. Hak het witte deel van de sereh heel fijn. Voeg dit bij de bumbu en bak het geheel al roerend door tot de bladeren zijn verwelkt. Voeg de drumsticks toe en bak het tot ze van kleur zijn veranderd. Voeg het water toe en stoof de drumsticks helemaal gaar. Voeg enkele minuten voor het opdienen de kemangi en de petehbonen toe aan het gerecht.

Ayam Ungkep Peteh