Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Goreng Sambal Peteh

Gefrituurde tilapia met sambal en petehbonen


Ingrediënten:

- 750 gr. tilapia
- 50 gr. laos
- 1 dl. water
- 10 petehbonen
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 eetlepel asemwater
- 1 theelepel zout
- suiker
- peper
- olie

Sambal:

- 10 gedroogde pepers
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Rasp de laos en de knoflook. Wrijf de vis in met asemwater, laos, knoflook, zout en peper en laat dit een uur intrekken. Dep de vis droog en frituur het in hete olie mooi bruin en gaar. Laat het goed uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes en halveer de petehbonen. Snipper voor de sambal de gedroogde pepers, lomboks, sjalotten en knoflook fijn en maal het met de trassi tot een pasta. Fruit de sambal in wat olie tot het gaat geuren. Voeg dan de tomaat toe en bak het mee. Voeg de petehbonen en het water toe en kook de sambal in tot de gewenste dikte. Breng het geheel op smaak met zout en suiker. Serveer de sambal over of bij de vis.

Ikan Goreng Sambal Peteh