Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cucuru Bayao

Gestoomde cakejes doordrenkt met suikersiroop


Ingrediënten:

- 25 gr. cakemeel
- 25 gr. walnoten
- 10 eidooiers
- 3 druppels gele kleurstof

Suikersiroop:

- 250 gr. suiker
- 3 dl. water
- sap van 1 limoen
- kwart theelepel vanillepoeder

Bereiding:

Mix de dooiers met de gele kleurstof en zorg er voor dat het goed is vermengd. Voeg het meel toe en roer het goed door elkaar. Vet kue mangkok vormen in met een beetje olie. Vul de vormpjes met het beslag en stoom de cakejes half gaar. Druk in elk cakeje een paar walnoten en stoom de cakejes verder gaar. Breng, voor de siroop, het water met het limoensap, suiker en vanille aan de kook en roer tot het wat dikker wordt. Haal de cakejes uit de vormen, zet ze op een schaal met opstaand randje en schenk er de siroop over heen.

Cucuru Bayao