Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Peteh Dua

Hete sambal op basis van petehbonen


Ingrediënten:

- 100 gr. petehbonen
- 15 rode rawits
- 8 rode lomboks
- 6 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 1 ui
- 5 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 5 eetlepels olie
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de sereh doormidden en dan over de lengte halveren. Halveer de petehbonen. Snijd de rawits, ui, knoflook en lomboks fijn en maal dit tot een gladde pasta. Verhit de olie en fruit de pasta samen met de sereh, daun salam, daun djeruk purut en het zout tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen toe en schep het door tot er een dikke massa ontstaat. Verwijder de sereh en de bladeren voor het serveren. Serveer de sambal met witte rijst bij gebakken vis en kip.

Sambal Peteh Dua