Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Sotong

Gestoofde inktvisringen in een zeer hete saus


Ingrediënten:

- 3 inktvissen
- 1 eetlepel asemwater
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 15 gedroogde pepers
- 6 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 tomaten
- 1 ui
- 3 kemirienoten
- 1 eetlepel ebi

Bereiding:

Snijd de inktvissen in ringen. Week de gedroogde pepers en ebi een tijdje in heet water. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en ui fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de inktvisringen toe en bak het even mee. Voeg het asemwater, suiker en zout naar smaak toe en stoof de inktvis gaar.

Sambal Sotong