Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Ayam Surabaya

Mie met kipfilet en gedroogde garnalen

Mie Ayam Surabaya | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. mie
- 150 gr. kipfilet
- 100 gr. prei
- 1 dl. heet water
- 3 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 lente-ui
- 10 ebi
- 2 eetlepels ketjap manis
- half blikje tomatenpuree
- half schijfje gula djawa
- zout
- olie

Bereiding:

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing gaar en houd dit apart. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de prei en rasp de knoflook. Snijd de sjalotjes en lente-ui in dunne ringen en de lombok in schuine ringen. Week de ebi in het water tot ze zachter zijn, hak ze grof en bewaar het vocht. Hak de gula djawa fijn.

Verhit een beetje olie en fruit de sjalotjes, knoflook en lombok tot het geurig begint te ruiken. Voeg dan de kipfilet toe en bak het mee tot de kip van kleur is veranderd. Voeg dan de prei, tomatenpuree, gula djawa, ketjap, zout naar smaak, ebi en het vocht toe, schep het door en laat dit zachtjes sudderen voor ca. 10 min. Voeg de mie toe en schep het goed door. Bestrooi het gerecht met de lente-ui voor het opdienen.

Mie Ayam Surabaya