Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bihun Bumbu Kari

Pittige bihun met kip, garnalen en inktvis

Bihun Bumbu Kari | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. bihun
- 200 gr. inktvis
- 200 gr. kipfilet
- 100 gr. garnalen
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 1 lente-ui
- 1 wortel
- halve groene paprika
- halve rode paprika
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 rode rawits
- 4 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- halve theelepel peper

Bereiding:

Kook de bihun volgens de gebruiksaanwijzing, spoel het met koud water af en laat het goed uitlekken. Snijd de inktvis in ringen, snijd de kipfilet in blokjes en snijd de wortel en de paprika's in dunne repen. Snijd de lomboks en lente-ui in ringen. Laat de rawits heel en hak de knoflook fijn. Verkruimel het bouillonblokje.

Verhit de olie en fruit de knoflook, rawits en het kerriepoeder tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak het mee tot het van kleur is veranderd. Voeg de peper en bouillonpoeder toe en roer alles goed door. Voeg de inktvis en de garnalen toe en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Voeg de paprika's, wortel en de lomboks toe en bak de garnalen helemaal gaar. Schep de bihun en de ketjap er door en warm het al roerend goed door. Bestrooi het gerecht met de lente-ui voor het serveren.

Bihun Bumbu Kari