Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Tenggiri Bakar

Gekruid makreelpakketje uit de oven


Ingrediënten:

- 500 gr. makreel
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels asemwater
- 2 eetlepels margarine
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- aluminiumfolie

Bumbu:

- 30 gr. kunyit
- 20 gr. gula djawa
- 7 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 4 kemirienoten
- 1 schijf laos
- 1 eetlepel limoensap

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneus de serehstengel. Wrijf de vis in met limoensap en laat dat even intrekken. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Rasp de kunyit, laos en gula djawa. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in de margarine tot het gaat geuren. Voeg het asemwater, sereh, daun djeruk purut, honing, peper en zout toe en bak dit even mee. Leg de makreel op een vel aluminiumfolie en schenk de kruidenpasta er over heen. Maak de folie goed dicht en bak de vis in 25 min. in de oven gaar.

Ikan Tenggiri Bakar