Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Ketimun Dua

Zoet/zure komkommer


Ingrediënten:

- 2 dl. azijn
- 2 komkommers
- 1 ui
- 1 lombok
- 2 theelepels knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 schijfjes djahe
- 1 eetlepel kunyit
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Was de komkommers, snijd ze in dobbelsteentjes, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak de ui, knoflook, kemirienoten, kunyit en djahe fijn in de vijzel. Fruit dit in de olie, voeg de azijn toe en stoof het met de lombok en de suiker. Leg de komkommers in de nog warme azijn en laat het geheel afkoelen. Deze acar is maar enkele dagen houdbaar.

Acar Ketimun Dua