Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Cumi Merah

Gestoofde inktvis in een pittige saus met citroenbasilicum


Ingrediënten:

- 450 gr. inktvis
- 1 dl. water
- 3 rode lomboks
- handvol daun kemangi
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel aromat
- olie

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 4 kemirienoten
- 2 cm. djahe
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi

Bereiding:

Snijd de inktvis in ringen en snijd de 3 lomboks in schuine ringen. Wrijf de inktvis in met limoensap en laat dit een half uur intrekken. Neem van de sereh alleen het witte gedeelte en snijd dit klein. Snijd de overige ingredienten voor de bumbu klein en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de inktvis en het water toe en stoof de inktvis gaar. Voeg de daun kemangi, lombokringen en asempasta toe en breng het geheel op smaak met suiker en aromat.

Tumis Cumi Merah