Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Terong Peteh
Gestoofde aubergines met petehbonen in een hete saus
Ingrediënten:
- 2 kleine aubergines
- 15 petehbonen
- 50 ml. water
- 1 ei
- 1 eetlepel ketjap asin
- halve eetlepel sesamolie
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 6 rode rawits
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 tomaat
Bereiding:
Was de aubergines en snijd ze in plakken. Klop het ei los. Snijd de tomaat, lombok, rawits, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen, water, suiker en zout naar smaak toe en roer het goed door. Voeg al roerend het losgeklopte ei er door en daarna de ketjap en de sesamolie. Voeg de aubergines toe en laat ze in de saus gaar stoven.
Sambal Terong Peteh