Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Terong Peteh

Gestoofde aubergines met petehbonen in een hete saus


Ingrediënten:

- 2 kleine aubergines
- 15 petehbonen
- 50 ml. water
- 1 ei
- 1 eetlepel ketjap asin
- halve eetlepel sesamolie
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 rode rawits
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 tomaat

Bereiding:

Was de aubergines en snijd ze in plakken. Klop het ei los. Snijd de tomaat, lombok, rawits, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen, water, suiker en zout naar smaak toe en roer het goed door. Voeg al roerend het losgeklopte ei er door en daarna de ketjap en de sesamolie. Voeg de aubergines toe en laat ze in de saus gaar stoven.

Sambal Terong Peteh