Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi Masak Bumbu Pindang

Gestoofde inktvis in een pittige saus


Ingrediënten:

- 400 gr. inktvis
- 1,5 dl. water
- 5 rode rawits
- 1 tomaat
- 2 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel asempasta
- gula merah naar smaak
- zout naar smaak
- limoensap
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode rawit
- 3 rode lomboks

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en de rawit fijn en maal de bumbu tot een pasta. Snijd de tomaat in blokjes, kneus de laos en de djahe en los de asempasta op in een eetlepel water. Wrijf de inktvis in met zout en limoensap en laat het een half uur staan. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de laos, djahe, hele rawits, daun salam en de daun djeruk purut tot het begint te geuren. Roer de tomaat er door. Voeg de inktvis, ketjap, zout en gula merah toe en roer het geheel goed door. Voeg het asemwater en het gewone water toe, breng het aan de kook en stoof de inktvis gaar.

Cumi Masak Bumbu Pindang