Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Goreng Bumbu Kuning

Gefrituurde tahu gestoofd in een gele saus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 5 dl. water
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- halve theelepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de tahu in niet al te kleine blokjes. Kneus de serehstengel. Schil de kunyit en laos en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Breng het water met de bumbu aan de kook en voeg de sereh, zout en daun salam toe. Voeg de tahu toe, zet het vuur laag en stoof de tahu totdat het water is verdampt. Haal de tahu er uit en frituur het in matig hete olie goudbruin en laat het uitlekken. Serveer warm of koud.

Tahu Goreng Bumbu Kuning