Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Martabak Ayam

Pittige, gefrituurde pakketjes met kippengehakt en ei


Ingrediënten:

- 250 gr. kippengehakt
- 10 loempiavellen
- 6 eieren
- 5 lente-uitjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 groene rawits
- 1 ui
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel bloem
- water
- peper
- zout

Bereiding:

Maak een dik papje van wat water en bloem. Snijd de lente-uitjes en de rawits in dunne ringen en kluts de eieren met zout en peper naar smaak. Meng de lente-uitjes en de rawits door het ei. Maal de ui en de knoflook tot een pasta en fruit het kort in de olie. Voeg het gehakt toe en bak dat mee tot het van kleur verandert. Verkruimel het bouillonblokje, strooi het met wat peper over het gehakt en bak het gehakt gaar. Roer de eieren door het gehakt en laat het stollen. Leg op elk loempiavel wat van het gehaktmengsel en vouw het tot een vierkant pakketje. Plak de randen dicht met het bloempapje en frituur de martabaks in ruime olie aan beide kanten mooi bruin en krokant.

Martabak Ayam