Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Udang Peteh

Garnalen in een pittige kokossaus met petehbonen

Gulai Udang Peteh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 300 gr. grote garnalen
- 2,5 dl. dikke santen
- 50 ml. asemwater
- 15 petehbonen
- 4 rode rawits
- 1 theelepel zout
- halve eetlepel suiker
- halve theelepel peper
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten

Bereiding:

Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de garnalen toe en bak het mee tot ze van kleur veranderen. Voeg de rawits, santen, asemwater, peper, zout en suiker toe en stoof de garnalen gaar. Laat de saus goed indikken. Halveer de petehbonen, roer ze door de saus en serveer meteen.

Gulai Udang Peteh