Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Penyet Dua

Gefrituurde tempeh in een hete sambal


Ingrediënten:

- 250 gr. tempeh
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels water
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- sesamolie
- olie

Sambal:

- 10 rode rawits
- 10 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kencur
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Rasp de 3 teentjes knoflook en maal de ketumbar fijn in de vijzel. Snijd de tempeh in plakken en voeg de knoflook, ketumbar, zout en het water toe en laat de tempeh een half uur staan. Verhit voldoende olie, frituur de tempeh mooi bruin van kleur en laat het goed uitlekken.

Snijd, voor de sambal, de rawits, knoflook en de sjalotten klein. Neem een eetlepel van de gebruikte olie en bak de trassi, knoflook, sjalotten en de rawits gaar. Stamp dit met de kencur, suiker en zout tot een grove pasta. Roer de ketjap door de sambal. Meng de tempeh met deze sambal en laat de smaken goed intrekken. Besprenkel het gerecht met een paar druppels sesamolie.

Tempeh Penyet Dua