Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kuah Kari

Gekookte kip in een kruidige kokosbouillon


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenbouten
- 1 ltr. kokoswater
- 2 daun salam
- bawang goreng
- zout naar smaak

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. laos
- halve eetlepel ketumbar
- 1 theelepel gula merah
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout

bouillon:

- 5 dl. dikke santen
- 3 daun salam
- 1 kippenbouillontablet

Bereiding:

Snijd de sjalotten, knoflook en laos fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Breng het kokoswater aan de kook en voeg de kip, bumbu, daun salam en het zout toe en kook de kip gaar. Voeg de santen, daun salam en het bouillonblokje toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Kook de saus in tot de gewenste dikte. Strooi voor het opdienen bawang goreng over het gerecht.

Ayam Kuah Kari