Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Gulung Pisang

Gevulde flensjes met banaan en een suikerstroop


Ingrediënten:

- 100 gr. bloem
- 100 gr. kristalsuiker
- 100 gr. gula bali
- 4 bananen
- 1 ei
- 1 pakje vanillesuiker
- voldoende water
- zout
- olie

Bereiding:

Meng de bloem met het ei, een beetje zout en de helft van de kristalsuiker. Roer er zoveel water door totdat er een vloeibaar beslag ontstaat. Bak van 2 eetlepels beslag een flensje. Snijd de bananen doormidden, strooi er een halve eetlepel suiker over en bak ze in een beetje olie lichtbruin. Leg een banaan op een flensje en rol hem op, ga zo door tot je alle bananen hebt gebruikt. Doe de rest van de kristalsuiker met de gula bali en de vanillesuiker in een pan, voeg zoveel water toe totdat de suiker oplost. Breng dit aan de kook en kook het in tot een suikerstroop. Leg de gevulde flensjes op borden en schenk de suikerstroop er overheen.

Dadar Gulung Pisang