Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Rujak

Varkensvlees gestoofd in kokosmelk

Babi Rujak | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. varkenspoulet
- 2 dl. santen
- 2 dl. kokend water
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 4 kemirienoten
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels gula djawa
- 2 eetlepels citroensap
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel djinten
- 6 eetlepels olie
- ketjap manis
- trassi
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en knoflook en maak de kemirienoten fijn in de vijzel. Kneus de serehstengel. Verhit de olie in een wok en fruit de uien en knoflook goudbruin. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Prak de trassi in een kopje met 3 eetlepels water tot een papje, roer hier de ketumbar, kemirienoten, laos en sambal door en doe dit bij het vlees. Alles even goed omscheppen. Voeg de sereh, djinten, djeruk purut, gula djawa en citroensap toe. Schenk er het water bij en laat dit aan de kook komen. Doe dan de deksel op de pan en laat het vlees op een middelhoog vuur gaar worden. Haal de djeruk purut uit de pan zodra het vlees gaar is en giet de santen bij het vlees. Laat het geheel ca. 5 min. sudderen zonder deksel op de pan in verband met schiften. Voeg eventueel ketjap of zout naar smaak toe.

Babi Rujak