Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Terong Balado

Aubergine met zoute visjes en petehbonen in een hete saus


Ingrediënten:

- 500 gr. aubergine
- 50 gr. ikan teri
- 2 dl. water
- 20 petehbonen
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- aromat naar smaak
- suiker naar smaak
- olie

Bumbu:

- 6 rode lomboks
- 4 rode rawits
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de aubergines door midden en daarna in plakken. Verhit een beetje olie en bak ze mooi bruin en krokant. Was de ikan teri en dep het droog. Halveer de petehbonen, snijd de tomaten in stukken, snijd de knoflook in plakjes en snijd de sjalotten in ringen.

Snijd de lomboks en rawits fijn en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de sjalotten en de knoflook in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de ikan teri, petehbonen en de bumbu toe en schep alles goed door. Voeg de tomaten en het water toe en breng het aan de kook. Breng het geheel op smaak met suiker en aromat. Voeg de aubergines toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.

Sambal Terong Balado