Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Roti Kambing

Geitenvlees gestoofd in kruidige kokosmelk met roti


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 5 dl. dunne santen
- 7 kruidnagels
- 3 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- bawang goreng
- olie

Bumbu:

- 9 sjalotten
- 7 rode lomboks
- 5 tenen knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels ketumbar
- halve theelepel peperkorrels
- halve theelepel djinten
- halve theelepel venkelzaad
- zout naar smaak

Roti:

- 250 gr. bloem
- 5 dl. warm water
- 3 eidooiers
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel zout
- olie

Bereiding:

Kluts, voor de roti, de eidooiers met het zout. Voeg de gezeefde bloem, water en 2 eetlepels olie toe en roer dit tot een glad beslag. Maak wat olie warm in een kleine koekenpan, neem een paar eetlepels beslag en bak hiervan pannenkoekjes tot al het beslag is gebruikt. Houd de roti's apart.

Snijd het vlees in stukken. Kneus de kardemompeulen. Pel de sjalotjes en knoflook en verwijder de steeltjes van de lomboks. Fruit de bumbu-ingrediënten in een beetje olie en maal dit tot een pasta. Verhit 3 eetlepels olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, steranijs, kruidnagels en kardemom tot het begint te geuren. Voeg het vlees toe en bak dit tot het van kleur verandert. Voeg de santen toe en stoof het vlees hier in gaar. Kook de saus tot de gewenste dikte in. Bestrooi het gerecht met de bawang goreng en serveer het samen met de roti.

Roti Kambing