Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Klappertaart Kering

Taart met rozijnen, walnoten en jonge kokos


Ingrediënten:

- 75 gr. bloem
- 80 gr. suiker
- 25 gr. maizena
- 1 dl. kokoswater
- 4 eidooiers
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels margarine
- 1 theelepel rum
- 1 theelepel kaneel
- halve theelepel zout

Decoratie:

- 50 gr. rozijnen
- 50 gr. walnoten
- kelapa muda

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de margarine. Week de rozijnen in heet water en hak de walnoten fijn. Snijd de kelapa muda klein. Klop de eidooiers met 50 gr. suiker luchtig. Zeef de bloem met de maizena en roer dit door het eimengsel. Roer de rum, kaneelpoeder, margarine en het kokoswater er door en zet het apart. Mix de eiwitten met het zout stijf en mix er 30 gr. suiker beetje bij beetje door tot de eiwitten stijf zijn. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Vet een vorm in met margarine en vul de vorm voor driekwart met het beslag. Bestrooi het beslag met walnoten, rozijnen en de kelapa muda. Bak de taart in 40 min. gaar.

Klappertaart Kering