Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Setan

Pittige speklapjes met mosterd


Ingrediënten:

- 500 gr. speklappen
- 3 tenen knoflook
- 3 cm. djahe
- 1,5 theelepel djinten
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- halve eetlepel citroensap
- 2 sjalotten
- trassi
- 1 eetlepel sambal oelek
- 5 flinke eetlepels mosterd
- 1 eetlepel ketjap manis
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de knoflook en sjalotten fijn en kneus de djahe. Snijd de speklappen in reepjes. Maak van de knoflook, sjalot, djinten, ketumbar, kunyit, trassi, sambal en het citroensap een pasta. Verhit wat olie in een pan en bak de pasta hierin totdat het begint te geuren. Voeg de djahe toe. Doe dan de speklappen erbij en bak het totdat de reepjes kleuren. Draai het vuur laag en voeg de mosterd toe. Roer het flink door. Voeg de ketjap toe en maak op smaak met peper en zout. Giet enkele lepels water bij het gerecht. Laat alles sudderen. Voeg steeds wat water of bouillon bij als het te droog wordt. Houd alles smeuïg. Verwijder de djahe voor het opdienen.

Babi Setan