Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sateh Pisang Kacang

Spiesjes van banaan met pinda's en chocoladesaus


IngrediŽnten:

- 125 gr. geroosterde pinda's
- 3 bananen
- 1 eetlepel cacaopoeder
- gecondenseerde melk

Beslag:

- 70 gr. patentbloem
- 40 gr. rijstmeel
- 15 gr. tapiocameel
- 1,5 dl. ijswater
- halve theelepel bakpoeder
- kwart theelepel vanillepoeder
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Snijd de bananen in stukken van 2 cm. en rijg telkens drie stukjes banaan aan een satehstokje. Stamp de pinda's grof. Zeef het cacaopoeder en roer het door de gecondenseerde melk. Meng voor het beslag alle droge ingrediŽnten goed door elkaar. Giet al roerend beetje bij beetje het ijswater toe tot je een dik beslag hebt. Verhit ruim olie niet al te heet. Dompel de bananensateh in het beslag, rol het door de pinda's en frituur ze mooi bruin. Leg de sateh's op een schaal en serveer de gecondenseerde chocolademelk er bij.

Sateh Pisang Kacang
Download het recept
Moment geduld!