Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Ketimun Nanas

Zoet/zure pittige komkommer en ananas met sesamzaadjes

Acar Ketimun Nanas | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. geroosterde pinda's
- 1 komkommer
- 1 blikje ananas
- 4 lomboks
- 2 wortels
- 1 rode ui
- 1 groene lombok
- 10 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Schil de komkommer, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in plakjes en de ananas in stukjes. Snijd de wortels juliënne, de rode ui in dunne, halve ringen en snijd de lomboks in ringen. Stamp de pinda's grof en rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Doe alles, behalve de sesamzaadjes en pinda's in een kom en meng dat goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en suiker. Laat de acar goed koud worden in de koelkast. Strooi voor het opdienen de sesamzaadjes en de pinda's over de acar.

Acar Ketimun Nanas