Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Nanas Keju

Ronde koekjes gevuld met ananas en kaas


Ingrediënten:

Vulling:

- 450 gr. ananas
- 125 gr. kristalsuiker
- 25 gr. geraspte cheddar
- 50 ml. water
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel limoensap
- zout

Deeg:

- 225 gr. patentbloem
- 150 gr. zoutloze roomboter
- 50 gr. margarine
- 50 gr. poedersuiker
- 50 gr. geraspte cheddar
- 35 gr. maizena
- 25 gr. melkpoeder
- 2 eidooiers
- zout

Topping:

- 50 gr. geraspte cheddar
- 2 eidooiers
- 1 theelepel melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp de ananas en breng het met de kaneel, kruidnagels, suiker en zout aan de kook en zorg ervoor dat het vocht volledig verdampt. Voeg de kaas en het limoensap toe en laat de vulling volledig afkoelen. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje.

Mix de boter, margarine, poedersuiker, eidooiers en het zout tot een lichte, romige massa. Voeg de bloem, maizena, geraspte kaas en melkpoeder toe en roer alles goed door elkaar. Neem een eetlepel deeg en druk het plat. Neem een theelepel vulling, leg dat in het midden van het deeg en rol het daarna dicht tot een bolletje. Ga zo door tot alles gebruikt is.

Bekleed een bakblik met bakpapier en vet het in met boter. Kluts, voor de topping, de 2 eidooiers samen met de melk. Bak de bolletjes op 150 graden gedurende 20 min. halfgaar. Bestrijk de bolletjes met het eimengsel, bestrooi ze met de kaas en bak de bolletjes verder gaar en mooi bruin.

Kue Nanas Keju