Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Penyet

Gefrituurde kip met een hete sambal


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1,5 ltr. water
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- limoensap
- olie om te frituren

Bumbu:

- 10 teentjes knoflook
- 8 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
- 1 eetlepel zout

Sambal:

- 15 rode rawits
- 4 rode lomboks
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Wrijf de kip in met limoensap en zout en laat het een half uur staan. Kneus de sereh, laos en djahe. Snijd voor de bumbu de knoflook fijn en maal het met de kemirienoten, kunyit en zout tot een pasta. Breng de bumbu met het water, sereh, laos, djahe en de kip aan de kook en stoof de kip gaar. Haal de kip uit het water en laat het goed uitlekken. Frituur de kip daarna goudbruin. Snijd voor de sambal de rawits en lomboks fijn. Snijd de tomaat in stukjes en maal alle ingrediënten voor de sambal tot een pasta. Breng het op smaak met suiker en zout. Serveer de kip met de sambal.

Ayam Goreng Penyet