Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Opor Manuk

Gestoofde kip in een kruidige kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 4 dl. santen
- 3 cm. kaneelstok
- 3 kruidnagels
- halve noot nootmuskaat
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 cm. kencur
- 2 cm. djahe
- 3 cm. laos
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- zout

Bereiding:

Rasp de nootmuskaat. Schil de kencur, djahe en laos en snijd het fijn. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de kaneel, kruidnagels en nootmuskaat tot het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg de santen toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de kip gaar en kook de saus in.

Opor Manuk