Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Atjeh Sabang Dua

Pittige eiermie met rundvlees en garnalen in bouillon


Ingrediënten:

- 250 gr. eiermie
- 250 gr. garnalen
- 250 gr. rundvlees
- 100 gr. witte kool
- 100 gr. tauge
- 5 dl. water
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 lente-uien
- 1 tomaat
- 1 komkommer
- 4 takjes selderie
- 3 kardemompeulen
- 1 steranijs
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 4 eetlepels olie
- kroepoek
- zout

Bumbu:

- 7 rode rawits
- 5 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- halve cm. kunyit
- 3 kemirienoten
- kwart theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- 1 theelepel witte peper

Bereiding:

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Was en snijd de komkommer in plakjes, houd dit apart. Kook het rundvlees in het water met zout gaar. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in repen, bewaar de bouillon. Snijd de kool in repen en zet de tauge even in heet water. Snijd de lente-uitjes in ringen, snijd de tomaat in parten en snijd de selderie fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Snijd voor de bumbu de rawits, knoflook, djahe en kunyit fijn en maal de bumbu tot een pasta.

Verhit de olie en fruit de bumbu met de steranijs, kardemompeulen, sjalotten en knoflook tot het begint te geuren. Voeg het vlees en de garnalen toe en bak dit even mee. Schenk de bouillon er bij en breng het geheel met de kool aan de kook. Voeg de ketjap toe en kook de kool beetgaar.

Leg de gekookte mie in een schaal en schenk er de bouillon over. Bestrooi het gerecht met de tauge en selderie. Leg de tomaatparten er bij en serveer het samen met de komkommer en kroepoek.

Mie Atjeh Sabang Dua