Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Usee-Usee

Gebakken varkensvlees in kokosmelksaus

Babi Usee-Usee | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- halve eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 daun djeruk purut
- 2 uien
- 5 kemirienoten
- 1 serehstengel
- 1 schijf laos
- 1 theelepel ketumbar
- 2 tenen knoflook
- 2 koppen santen
- trassi
- 1 theelepel asem

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de laos, ui en knoflook fijn. Kneus de serehstengel. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en maak ze fijn in de vijzel. Meng het vlees goed met alle kruiden in een kom, behalve de santen, djeruk purut en de sereh en laat het ca. een half uur marineren. Verhit 4 eetlepels olie in wok en bak het vlees rondom bruin. Voeg hier de santen, djeruk purut en sereh aan toe. Doe het vuur zacht, laat het vlees gaar sudderen en de saus indikken. Lekker met witte rijst.

Babi Usee-Usee