Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bapao Udang Mini

Kleine gestoomde broodjes gevuld met garnalen


Ingrediënten:

- 1 kg. bloem
- 200 gr. suiker
- 50 gr. gesmolten margarine
- 15 gr. gist
- 5 gr. bakpoeder
- 5 dl. water
- zout naar smaak

Vulling:

- 250 gr. garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 paprika
- 3 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Mix voor het deeg de droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan het water en de boter toe en mix het tot een egaal deeg. Laat het afgedekt rijzen op een warme plek voor 45 min. Verdeel het deeg in kleine porties en laat die nog eens 10 min. rusten. Snijd de paprika, de ui en de knoflook fijn en fruit dit in wat olie aan. Bak de garnalen mee tot ze van kleur veranderen. Voeg de peper, ketjap en oestersaus toe en bak de garnalen gaar. Laat de vulling een beetje afkoelen.

Neem een bolletje deeg, druk het plat en leg er een beetje vulling op. Maak het goed dicht en ga zo door tot al het deeg is gebruikt. Laat de gevulde deegbolletjes op een stukje bakpapier 30 min. rusten. Breng een stoompan aan de kook. Leg de bapao's met het bakpapiertje in de stomer en stoom ze in ca. 10 min. gaar.

Bapao Udang Mini