Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Wijen

Varkensvlees en groenten bestrooid met sesamzaadjes

Babi Wijen | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 200 gr. sperziebonen
- halve winterwortel
- 4 lente-uitjes
- 1 lombok
- 2 tenen knoflook
- 2 schijfjes djahe
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels teriyakisaus
- 2 theelepels maïzena
- 1 theelepel sesamolie
- olie

Bereiding:

Snijd de lente-uitjes in ringen en de wortel in reepjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Snijd het vlees in blokjes en bak die in porties in de olie gaar en bruin. Haal het vlees uit de wok. Meng hoisinsaus, teriyakisaus en maïzena met een eetlepel water. Bak in de sesamolie en olie de knoflook, lente-uitjes, djahe en lombok tot het lekker gaat geuren. Voeg de wortelreepjes en de boontjes toe en roerbak tot de groenten bijna gaar zijn. Doe het vlees in de wok samen met het sausmengsel en bak tot de groenten gaar zijn. Strooi de sesamzaadjes er over en serveer met witte rijst.

Babi Wijen