Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Amparan Tatak Pisang

Gestoomde, stevige witte pudding met bakbanaan


Ingrediënten:

- 200 gr. rijstmeel
- 100 gr. tapiocameel
- 100 gr. suiker
- 8 dl. dunne santen
- 3 daun pandan
- halve theelepel zout
- 2 bakbananen

Tweede laag:

- 100 gr. rijstmeel
- 75 gr. suiker
- 25 gr. tapiocameel
- 3,5 dl. dunne santen
- 3 daun pandan
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Bestrijk een cakeblik van 30x12x8 cm. met olie en bedek de binnenkant met huishoudfolie. Schil de bananen, snijd ze doormidden en snijd ze daarna over de lengte door. Breng een stoompan aan de kook en stoom de bananen gaar, houd ze apart. Breng de santen met de daun pandan aan de kook en laat het 10 min. trekken. Verwijder de daun pandan. Meng het rijstmeel met het tapiocameel, suiker en zout en roer dit beetje bij beetje door de hete santen. Schenk dit in het cakeblik en stoom het voor 30 min.

Breng voor de tweede laag de santen met de daun pandan aan de kook en laat het 10 min. trekken. Verwijder de daun pandan. Meng het rijstmeel met het tapiocameel, suiker en zout en roer dit beetje bij beetje door de kokende santen. Leg de gestoomde bananen op de eerste gestoomde laag, schenk de tweede laag op de bananen en stoom de cake nogmaals 30 min. Stort de pudding op een schaal en snijd het in plakken voor het serveren.

Amparan Tatak Pisang