Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Bami Ayam Buncis

Pittige bami met sperziebonen en kipfilet

Bami Ayam Buncis | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- dunne mie voor 4 pers.
- 2 kipfilets
- handvol sperziebonen
- 2 middelgrote uien
- 1 kopje water
- half kopje ketjap manis
- 2 eetlepels ebi
- 2 theelepels kerrie
- halve theelepel peper
- zout naar smaak
- olie

Saus:

- 2 lomboks
- ketchup
- water

Bereiding:

Kook de mie zoals voorgeschreven op de verpakking en houd dit apart. Week de ebi in een beetje warm water. Snijd de kipfilets en sperziebonen in kleine stukjes en doe dit in een schaal. Snipper de uien en voeg dit samen met de ketjap, kerrie, peper en zout bij de kipfilet en de bonen. Schep dit geheel goed door totdat je ziet dat de ketjap goed is verdeeld.

Verhit een beetje olie in een wok en voeg alles uit de schaal toe. Bak dit alles op hoog vuur totdat de kipfilet begint te kleuren. Voeg dan het kopje water en de ebi toe en laat dit voor ca. 10 min. zachtjes koken met een deksel op de wok. Schep om de 5 min. alles goed door tot bijna al het vocht is verdampt. Voeg de bami toe en blijf het doorscheppen op zacht vuur tot de mie goed doorwarmd is. Doe, voor de saus, de lomboks in de blender en blend dit fijn.

Doe de geblende lomboks in een schaaltje en voeg hier wat water en ketchup bij. Roer dit door tot er een schenkbare saus ontstaat. Schep deze saus door de mie of serveer dit apart.

Bami Ayam Buncis
Download het recept
Moment geduld!