Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Mangkok Kembang Kelapa

Gestoomde cakejes met kokos

Kue Mangkok Kembang Kelapa | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. bloem
- 300 gr. basterdsuiker
- 200 gr. rijstmeel
- 150 gr. geraspte kokos
- 6 dl. sprite
- 2 theelepels bakpoeder
- halve theelepel zout

Smaakmakers:

- aardbeienaroma
- amandelaroma
- mokkapasta
- santa grape

Bereiding:

Meng voor het deeg de bloem, rijstmeel, bakpoeder, suiker en kokos met elkaar en voeg sprite en zout toe. Roer het door tot je een glad beslag hebt. Laat het beslag rusten voor ca. 20 min. Deel het beslag in 4 gelijke delen. Voeg aan elk deel een smaakmaker toe en meng elk deel goed door.

Breng een stomer aan de kook en wikkel een theedoek om het deksel. Bekleed Kue Mangkok vormpjes met bakpapier. Vul de vormpjes voor drie kwart met beslag en stoom ze voor ca. 30 min. op middel hoog vuur gaar. Laat het deksel op de pan tot de 30 min. om zijn.

Kue Mangkok Kembang Kelapa