Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Petis

Gestoofde kip in kokosmelk van de barbecue


Ingrediënten:

- 6 dl. santen
- 6 kippendijen
- 3 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 2 eetlepels gula djawa
- 2 theelepels asempasta
- 3 theelepels zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 100 gr. pinda's
- 10 sjalotten
- 8 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 1,5 eetlepel petis udang
- halve eetlepel ketumbar

Bereiding:

Schil en snijd de djahe en kunyit fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en daun djeruk purut tot het geurig begint te ruiken. Voeg de santen toe en breng het aan de kook. Voeg de kip, suiker, zout en asempasta toe en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Stoof de kip gaar. Rooster de kip mooi bruin van kleur op de barbecue, terwijl je het steeds met het kookvocht bestrijkt.

Ayam Bakar Petis